Wednesday, May 4, 2011

Alee namenye..


"Alhamdulillah, we are officially Ayah & Ibu to our baby boy, Alee bin Mohd Farhan (2.98kg). Born at 12.54am, date 4 April 2011 - Hospital Ampang. Both mum & Baby are doing fine :) ~ Farhan & Azealea ~" itue la sms yg telah aku sebarkan ke seluruh pelusuh dunia untuk memberitahu aper yg telah berlaku.. semuanye berlaku seolah2 sgt pantas..

Bermula dari aku dikejutkan pada pukul 3am (3hb april 2011) oleh azea utk pergi ke hospital kerana merasakan masanye telah tiba.. namun hasil pemeriksaan, masih terlalu awal & kami disuruh pulang jam 4.30am.. then, atas nasihat maksu (makcik azea) n tanda2 awal, sekali lagi kami pergi ke hospital ampang pukul 12.30pm utk pemeriksaan.. azea terus di arahkan utk ditahan di wad.. (aku xtau actually ape yg berlaku.. tapi ape yg diberitahu.. doc telah terpecahkan atau sengaja memecahkan water bag.. huhu..) jam 7pm aku dihalau oleh guard.. biasa la.. govt hospital, waktu melawat limited.. then balik umah buat ape yg patut n azea request air teh panas.. (aku buat air teh best de.. huhu..) jam 10pm gi hantar air kat azea.. aku diberi masa 10mint sahaja.. ok la.. tpi xsmpi 4mint aku dah kene halau balik.. (adui.. mmg muka asyik kene halau je..) pukul 11.15pm, azea telephone suruh naik, katanye dah tiba masa nak masuk labor room.. time tue baru je nak tido.. (tapi tdo pun dlm keta je la.. hehe..) siap je packing, azea masuk dlm labour room.. aku seperti biasa, tidak dibenarkan masuk.. kene tunggu luar.. kul 12.30am, nurse panggil aku masuk dlm labour room lak.. 12.54am (4hb April 2011).. lahir la seorng insan lelaki yg kami namakannya alee.. (part ujung2 nie xnak citer panjang la.. xtercite aku nak cite.. perasaan takut, sedih, gembira, gementar, suke, risau.. semua ade..)

Actually, entry kali nie adalah utk menyambut hari kelahiran alee yg ke sebulan.. hehee.. pada msa nie.. aku berada diKL, azea n alee ader di kulim, disebabkan kami tidak bersama utk menyambutnye.. so, kami tulis la blog utk alee.. n tak lupe juga utk azea.. pengorbananmu akan kami kenang smpi bile2.. "ayah sayang ibu & alee.." muaahh..!!
Alee berumur sebulan, gambar yg aku terima dari azea pagi tadi..

5 comments:

Zakiyah Zainon said...

tahniah a'an!
nnt alee balik dok ngan ko, baru la bermula episod kisah hidup seorang ayah yang real hehehehe

makhluk ijau said...

hehe.. baik la cik kiah...

Qaseh Aishah said...

tahniah...lepas ni harus la berjaga malam...

Azealea Dz said...

Sayang,

You are a heaven sent kind of a husband. Thank you so much for being there for me.

I dont miss u that much, because I have a 'little you' with me here :)

Can't wait to be back in KL and be together as a family again..(and from then on it'll your turn to wake up at night for diaper-changing and milk feeding hehe)

p/s: finally,my blog is updated, as per requested.

Skinny Yash said...

happy for both of u..!! bile dpt jumpe alee nih!!!! haishhhh!